Raskaushieronta - 4 hyvää syytä hoidattaa itseään raskausaikana

Tulevan äidin keho käy läpi valtavan mankelin. Muutosten matka alkaa jo ennen kuin tikussa loistaa kaksi viivaa, eikä virta suinkaan pääty synnytykseen. Matka äitiyteen onkin ennen kaikkea syvä matka itseen - omaan kehoon, mieleen ja tunteisiin.

Matkaevääksi on hyvä pakata ennen kaikkea aimo annos armollisuutta itseä kohtaan. Lisäksi on tärkeää tiedostaa, että apua on tarjolla. Odottavan äidin hyvinvointia voidaan tukea läpi raskauden.

Raskauden aiheuttamat kehon muutokset ovat yksilöllisiä.

Pahoinvointi, turvotus, unettomuus, närästys, väsymys, huimaus, aineenvaihdunnan häiriöt, liitos- ja selkäkivut ja ummetus ovat esimerkkejä raskauden aikaisista epämiellyttävistä kehon oireista.

Vyöhyketerapeuttisen raskaushieronnan avulla äidin ja vauvan hyvinvointiin voidaan vaikuttaa laaja-alaisesti.

Tänään kerron sulle neljä hyvää syytä siihen, miksi raskaushieronta, ja nimenomaan vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta, kannattaa ansaitun hemmottelun lisäksi ajatella sijoituksena tulevaan.

Raskaushieronta helsinki

Mitä hyötyä on vyöhyketerapeuttisesta raskaushieronnasta?

Kun itse olin ensimmäistä kertaa raskaana, hakeuduin hierontaan muutamaa viikkoa ennen laskettua aikaa. Ostin käynnin itselleni lahjaksi. Ajattelin sen olevan ansaittu hemmotteluhetki.

Vaan vähänpä tiesin.

Hoidon jälkeen oloni oli niin autuas, että en ollut uskoa sitä todeksi. Suorastaan liihottelin kotiin. Muistan, kuinka kaikki tuntui kepeämmältä: kehon kipujen hellittäessä myös mieli kirkastui  ja huolet kutistui.

”Miten ihmeessä heräsin tähän vasta nyt?”, muistan pohtineeni. Miksei neuvolassa oltu kannustettu tämän hoitomuodon pariin heti raskauden alusta?

Olisin toivonut, että joku olisi aikanaan kertonut minulle kaiken tämän, ja siksi kirjoitan tästä nyt sulle.

Myös tämä saattaa kiinnostaa sinua: Synnytyksen käynnistys vyöhyketepialla - 5 asiaa, jotka auttavat käynnistämään synnytyksen

Raskausaika on elämää mullistava kokemus, niin kehollisesti kuin henkisesti. Ajanjaksolla on valtavan tärkeä merkitys: se herkistää meitä ja ohjaa meitä lähemmäs itseämme.

Odotusaika heittää eteemme kehollisia muutoksia ja tunteita, jotka saattavat tuntua ylitsepääsemättömän raskailta.

Tällöin olisi äärimmäisen tärkeää pysähtyä.

Raskaus on hyvin luonnollinen olotila ja jokainen nainen kantaa sisällään tiedon siitä, mitä hän raskausaikana tarvitsee.

Terveellisen ruokavalion, yrttien, joogan, meditaation ja lempeän liikunnan avulla voidaan tukea raskauden luonnollista etenemistä ja synnytykseen valmistautumista.

Raskaushieronta on tehokas ja turvallinen lisä tähän. Kun hierontaan lisätään tehokasta vyöhyketerapiaa, kehoa voidaan hoitaa tarkasti korvien ja jalkaterien heijastepisteiden sekä koko kehon vyöhykeratoja hyödyntäen.

Seuraavaksi kerron sulle miten vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta konkreettisesti vaikuttaa äidin ja vauvan hyvinvointiin.

vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta helsinki

 

4 hyvää syytä hoidattaa itseään raskausaikana 

Raskaushieronnalla on monia äidin ja vauvan kokonaisvaltaista hyvinvointia ylläpitäviä vaikutuksia. Jaan sulle nyt neljä hyvää, toinen toistaan tärkeämpää, syytä hoidattaa itseään raskausaikana.

1.     Raskaushieronta rauhoittaa hermostoa

Paras kasvualusta vauvalle on kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva äiti. Koska tutkimukset todistavat äidin tunne-elämän vaikuttavan myös vauvaan, on tärkeää, että äidin mieli pysyy raskauden aikana levollisena.

Tunneperäiset ja fyysiset muutokset saattavat kuitenkin horjuttaa äidin mieltä, jonka vuoksi luottamukselliselle keskustelulle jätetään aina hoidon alussa tilaa.  

Mielen hyvinvointia edistää myös kehon syvä rentoutuminen. Raskaushieronnan hoivaava kosketus rauhoittaa hermostoa. Lisäksi hermostoa tyynnytetään heijastepisteiden avulla.

2.      Raskaushieronta tekee keholle ihmeitä

Vaikka väite on kova, se on totta. Vyöhyketerapeuttisella raskaushieronnalla on merkittävä määrä äidin kehon hyvinvointia tukevia vaikutuksia:

  • Se helpottaa kehon jännitys- ja kiputiloja.

  • Se tehostaa verenkiertoa, mikä vaikuttaa äidin ja vauvan hapettumiseen sekä kuona-aineiden poiston tehostumiseen.

  • Se parantaa aineenvaihduntaa ja lisää lymfa- eli imunestekiertoa eli vähentää turvotusta.

  • Se helpottaa hormonitoiminnan, hengityksen, ruoansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia.

  • Se lieventää lihaskipuja ja lihaskramppeja, ja heikentää muun muassa kireän piriformiksen aiheuttamaa säteilyä alaraajoihin.

Jokainen hoito räätälöidään äidin tarpeiden mukaan.

 

3.     Raskaushieronta auttaa valmistautumaan synnytykseen

Synnytykseen valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Äidin kehoa voidaan valmistaa synnytykseen koko raskauden ajan, alkaen 13. raskausviikolta.  

Kun hoito on säännöllistä, se ylläpitää kehon voimavaroja, lieventää fyysisten ja henkisten muutosten aiheuttamia oireita ja auttaa pitämään lantion alueen pehmeänä.

Hieronta vähentää synnytyskipua, lisää oman kehon hallinnan kokemusta ja antaa hyvät eväät aktiiviselle synnytykselle.

Kun 42 raskausviikkoa on täynnä, voidaan äidille tehdä synnytykseen valmistava hoito. Tässä hoidossa stimuloidaan synnytyksen käynnistystä edesauttavia kehon heijasteita, jotka on aiemmin jätetty rauhaan.

Lue lisää: Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapialla - 5 asiaa, jotka auttavat käynnistämään synnytyksen

 

4.     Raskaushieronta vahvistaa äidin ja vauvan yhteyttä

Usein käy niin, että havahdumme laskeutumaan äitiyskuplaan ja hoidattamaan itseämme vasta siinä vaiheessa, kun työt on saatu kunnialla hoidettua loppuun, seuraaja perehdytettyä, tuttiremmit ostettua, auton turvaistuin valittua ja lapsen nimivaihtoehdot listattua. Arkikiireet ja velvollisuudet täyttävät päivät – ja tämä on ihan ok.

Raskaushieronnassa aika kuitenkin pysähtyy ja katse siirtyy sisään.

Kun kehoa kosketetaan, sen rajat ja rajallisuus paljastuvat. On mahdollista tuntea ja tunnustella mitä itsessä tapahtuu. Huomata se, mikä jää arjessa huomaamatta. Tuntea se, mikä jää tuntematta.

Kun äiti kääntyy sisään, hän kääntyy myös kohti vauvaa. Raskaushieronta on kaunis tapa vahvistaa ja vaalia äidin ja vauvan sanatonta yhteyttä.

<3

Olen kehittänyt Love That Belly -vyöhyketerapeuttisen raskaushieronnan vastaamaan äidin ja vauvan kokonaisvaltaisia tarpeita raskauden aikana.

Paras hyöty saavutetaan, kun hieronta otetaan luontevaksi ja säännölliseksi osaksi raskausaikaa.

Odottavan äidin keho on kuitenkin hyvin responsiivinen hoitoon, ja jo yhdellä hoitokerralla saadaan hyviä tuloksia.




 

 

Previous
Previous

Mitä äitiys on?

Next
Next

Aktiivisten aikuisten näytelmä